Big 5 avslutning i Toskbäcken / 2006

Dagen före så vräkte snön ner och det kom 10-20 cm fin nysnö. Skulle vi ta oss fram till rödingtjärnen me bil tro ?? Håller isen ?? Ä maggoten me ???

Vi samlades vid OK Fröding och samåkte där ifrån, det blev Peters Subaru och Björns Feskevolvo ( 245:a ). Väl framme i Torskbäcken å allmän väg så väntade c:a 3 km oplogad väg uppför berget. Peter körde först å spårade å Björn hängde på bra me 245:an men efter ett tag lämnade vi den. Peters bil som med lite hjälp i den brantaste backen kom ända fram till tjärnet, det är fint me 4 WD.

Efter genomgång av Peter så började vi fiska och jag fick 2 små rödingar direkt och en 3:e som tog blänket utan att knäcka linan !!!!! ????

Det var lite trögt på alla håll men när klockan slog 13.00 var det  allmän lunch å korvarna halades fram både här å där. Mätta å nöjda på maten så var det dags för prisutdelning Big 5 2006. Sedvanligt diplom å infiskade beten fick han för andra året i rad  Björn Gladh , en värdig vinnare som även höjde sin poäng från förra året.

Han var även retsam å lovade fiska me ett  barnfiske sätt om han vinner igen. ( hmmm)

Nytt för i år var " Proteskungens Procentpris " som vanns av Micke på öring som var värd 41 % poäng och det gällde att komma så nära 40 %. Kul grej som ingen mer än Ulrik kände till reglerna för att få vinna detta unika pris.

Nu återkom fiskesuget å vi for snabbt ut på isen igen som var 5-8cm tjock å gungade fint när Björn sprang omkring för att hålla värmen!!! Det började även klarna upp lite å Peter å Ulrik satte sig nära stugan å fick ett kanon fiske. Ulrik som inte fått röding förut drog nog 7 på raken, Peter fick en krok uträtad så det fanns stor fisk där. Själv hade jag ingen större lycka efter maten endast några abborrar nappade. När klockan närmade sig 15.30 som var sluttid så var det bara att inse! Ingen fisk idag (heller).

Efter en tuff invägning (en våg strejkade) så var årets nykomling i Big 5 pimpeltävling korad som segrare. Jan vann med 20 gram och kunde även ta de andra invägda rödingarna med sig hem för att avnjuta dessa läckerheter

Efter lite bortförklaringar och diverse tugg så bröt vi upp,  tackade Peter för det fina värdskapet och åkte hemåt mycket nöjda över denna upplevelse.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0